آیا قصد دارید تا یک کسب و کار تازه را راهاندازی کنید؛ اما نمیدانید باید از کجا شروع کنید؟ آیا میخواهید کسب و کار کنونی خود را توسعه دهید؛ اما به مشکل برخورده و نیاز به راهنمایی دارید؟ یک مشاور کسب و کار میتواند در این شرایط به شما کمک کند! در این مقاله، ما به بررسی صفر تا صد وظایف یک مشاور کسب و کار خواهیم پرداخت. همچنین، برای شما توضیح میدهیم که انواع مشاوره کسب و کار چه هستند و چگونه میتوانند به رشد و پیشرفت تجارت شما کمک کنند. با ما همراه شوید تا بدانید که یک مشاور کسب و کار حرفهای باید چه ویژگیهایی داشته باشد.
مشاوره کسب و کار چیست؟
یک مشاور کسب و کار حرفهای، وظیفه دارد تا در راستای بهبود عملکرد هر تجارت یا کمپانی، به آن مجموعه مشاورههای تخصصی را ارائه نماید. این دسته از افراد، دانش و تجربه خود را برای تجزیه و تحلیل عملیات یک شرکت، شناسایی نقاط ضعف و توصیه استراتژیهایی برای پیشرفت تجاری آن، بکار میگیرند. مشاوران تجاری، میتوانند در زمینههای مختلفی از جمله؛ مدیریت، امور مالی، بازاریابی و بخشهای عملیاتی دارای تخصص باشند و به کسب و کارها کمک کنند.
مشاور کسب و کار چگونه به شما کمک میکند؟
همانطور که بالاتر نیز به این موضوع اشاره شد، یک مشاوره کسب و کار میتواند با بهرهگیری از دانش و مهارت تخصصی خود، به شما در رسیدن و دستیابی اهداف سازمانیتان پیشنهاداتی را ارائه دهد. برخی از عوامل موثر و مزایایی که یک مشاور کسب و کار در مسیر حرفهای خود از آنها بهره میگیرد و در نهایت به شما ارائه میکند، شامل موارد زیر هستند که به جزئیات نیز توضیحاتی را برای آنها ارائه دادهایم.
ارائه دیدگاههای متفاوت: یک مشاور کسب و کار به شما کمک میکند تا بیزینس خود را از زوایای مختلفی مشاهده کنید. این امر باعث میشود تا در رابطه با مشکلات پیش روی خود و راهحلهای آنها، ایدههای تازهای را بدست آورید. در رویارویی با چالشها، داشتن دید و چشماندازی متفاوت، باعث میشود تا تفکرات متنوعی در ذهنتان جرقه بزنند.
شناسایی نقاط ضعف و بهبود آنها: مشاوران کسب و کار، از مهارت و تجربه لازم برخوردار هستند تا بخشهایی از تجارت شما که نیازمند بهبود و تغییر میباشند را، شناسایی نمایند. در نهایت وظیفه آنها، این است که استراتژیهای مطلوب را برای برطرف نمودن مشکلات موجود پیشنهاد کنند.
تصمیمگیری آگاهانه: یکی از مزایایی که مشورت کردن با مشاوران کسب و کار دارد، این است که به شما کمک میکنند تا در راستای تحقق اهداف خود تصمیمات آگاهانهای را اتخاذ کنید. با توجه به اینکه آنها دانش و تجربیات بسیاری در رشد تجارتهای مختلف دارند و خارج از گود تمام مسائل کسب و کار شما را بررسی میکنند، میتوانند همانند راهنمایی در مسیر موفقیت، نیازهایتان را برطرف نمایند.
صرفهجویی در زمان و هزینه: زمانی که شما به یک مشاور کسب و کار اعتماد میکنید و به او اجازه میدهید تا شما را در رسیدن به موفقیت راهنمایی کند، قادر خواهید بود تا از اشتباهات و ریسکهای پرهزینه، جلوگیری نمائید! همچنین، میتوانید با تمرکز بر آنچه که اهمیت دارد و به دور از حواشی، از زمان و وقت خود به بهترین شکل استفاده کنید.
به عنوان مثال؛ مشاور کسب و کاری که برای بهبود شرایط تجاری خود استخدام کردهاید به شما میگوید که نیاز دارید تا یک بیزینس پلن را برای ادامه مسیر حرفهایتان، طراحی کنید. در صورتی که از انجام اینکار سر باز بزنید، احتمال دارد که در آینده به مشکلات بسیاری برخورد کنید و نتوانید به درستی ریشه آنها را تشخیص دهید.
مشاور کسب و کار خوب چه ویژگیهایی دارد؟
درست است که برخورداری از یک مشاوره کسب و کار سبب میشود تا بتوانید به رشد و پیشرفت تجارتتان کمک کنید؛ اما آیا هر مشاوری میتواند این هدف را برای شما تحقق بخشد؟ مشاورین کسب و کار نیز همانند متخصصین دیگر حوزهها، باید از خصوصیاتی برخوردار باشند تا به یک مشاور حرفهای تبدیل شوند. برخی از این ویژگیها، شامل موارد زیر هستند:
داشتن تجربه بالا: برای رسیدن به موفقیت در هر تجارت، لازم است تا از تجربه کافی مشاور کسب و کار خود اطمینان حاصل کنید. در صورتی که یک مشاور بی تجربه را استخدام نمائید، درصد آزمون و خطاها و اشتباهات او نیز بیشتر خواهد بود. بنابراین، جهت کاهش ریسک کسب و کار خود، از مشاوران باتجربه راهنمایی بگیرید.
مهارتهای ارتباطی: اگر به عنوان یک مشاور کسب و کار در حال فعالیت هستید، به شما توصیه میکنیم که بر روی مهارتهای برقراری ارتباط موثر خود کار کنید. همچنین، اگر قصد دارید تا یک مشاور کسب و کار خوب را برای رشد تجارت خود استخدام کنید، شخصی را برگزینید که از چنین ویژگی برخوردار است. این موضوع از آن جهت دارای اهمیت است که، باعث انتقال ایدهها و پیشنهادات به موثرترین شکل ممکن خواهد شد. زمانی که مشاور کسب و کار بتواند راهنمایی خود را به گونهای قابل درک برای شما شرح دهد، شما نیز میتوانید بیشترین بهرهگیری ممکن را از دانش او داشته باشید.
انعطافپذیری: مشاور کسب و کاری که در اخلاقیات حرفهای خود از انعطاف کافی برخوردار باشد، میتواند ایدهها و پیشنهاداتی منطبق با نیازهای شما ارائه دهد. در نتیجه، قادر خواهد بود تا در مسیر دستیابی شما به اهدافتان، موفقیت مطلوبی را رقم بزند.
سابقه کار مطلوب: هر زمان قصد همکاری با یک مشاور کسب و کار را داشتید، به یاد داشته باشید که حتما سوابق کاری او را مورد بررسی قرار دهید. افرادی که دارای پروژههای موفق رشد کسب و کار در گذشته هستند و مشتریان قبلی آنها، رضایت کاملی را از نحوه عملکردشان نشان میدهند، مشاورینی مطمئنتر برای رشد تجارت شما خواهند بود.
همکاری با یک مشاور کسب و کار و دریافت مشاوره از او، میتواند مزایای متعددی را به همراه داشته باشد. به صورت کلی، مشاورین کسب و کار با ایدهها و پیشنهاداتی که ارائه میکنند، میتوانند شرکت شما را به کمپانی کارآمدتر و موثرتر در صنعت مورد نظر تبدیل نمایند. نتیجه بهبود عملکرد شرکت شما، افزایش سود و درآمد است که نشانگر فروش بیشتر و افزایش جذب مشتریان میباشد.
علاوه بر این موضوع، مشاورین کسب و کار باتجربه میتوانند در زمینه تصمیمگیریهای مختلف نیز به شما کمک کنند. تصمیماتی که هماکنون درباره کسب و کار خود میگیرید، آینده آن را مشخص خواهند کرد، بنابراین با دریافت راهنماییهای یک مشاور و متخصص، شانس موفقیت خود را نسبت به رقبا افزایش خواهید داد.
در نهایت، تمامی این موارد سبب میشوند تا فشار و استرسها از روی دوش شما برداشته شود؛ زیرا به کمک یک مشاور کسب و کار مسیر شما از همیشه مشخصتر و روشنتر است. هر زمان که با مشکلی رو به رو شوید، میدانید باید به چه کسی مراجعه کنید و دیگر لزومی ندارد تا به عنوان مدیر یا صاحب کسب و کار خود، به تنهایی تمامی این مسائل را سازماندهی کنید.
5 مرحله اصلی مشاوره کسب و کار
ارائه مشاوره برای هر کسب و کار فارغ از نوع و حوزه فعالیتی آن، دارای 5 مرحله است که اگر به بهترین شکل اجرا شوند، باعث افزایش درآمد برای آن کسب و کار خواهند شد. در اولین مرحله، مشاور کسب و کار با شما صحبت میکند و اطلاعات کافی را در مورد شرکت، اهداف و تمامی نیازهای ویژه شما جمعآوری مینماید. در مرحله بعد، بر اساس اطلاعاتی که بدست آمده است، تجزیه و تحلیل را آغاز میکند. او وظیفه دارد تا تمامی جنبههای کسب و کار شما را مورد بررسی قرار دهد و نقاط ضعف، قوت و پتانسیل بهبود را در بخشهای مختلف، شناسایی نماید.
در قدم سوم، با استفاده از تجزیه و تحلیلهای انجام شده، توصیههای لازم را برای بهتر شدن عملکرد شرکت به شما ارائه میدهد. این توصیهها میتوانند در قالب پیشنهادات یا بیزینس پلن باشند. در صورتی که شما به عنوان صاحب کسب و کار، از پیشنهادات ارائه شده راضی باشید و بخواهید آنها را اجرا کنید، مرحله چهارم یعنی پیادهسازی فرا میرسد.
مشاور نیز به شما کمک میکند این ایدهها به شکل صحیح اجرا شوند تا نتیجه مطلوب، بدست آید. در نهایت، آخرین مرحله مشاوره کسب و کار، پیگیری خواهد بود. یک مشاور بیزینس حرفهای، باید نتیجه فرآیند انجام شده را چک کند تا مطمئن شود که مشکلی برای تجارت مورد نظر بوجود نیامده است. اگر تمایل دارید تا اطلاعات بیشتری را در این زمینه بدست آورید، وبسایت Global Career Counsellor یکی از منابعی است که میتواند دانش بروزی را به شما ارائه دهد.
چرا کسب و کار شما به مشاور تجاری نیاز دارد؟
اداره یک کسب و کار میتواند گاها بسیار چالش برانگیز باشد، به ویژه در دنیای امروزی که حوزههای تجاری مختلف دستخوش تغییر و تحولات سریعی میشوند. تفاوتی ندارد که کسب و کار خود را به تازگی آغاز کردهاید یا به دنبال ارتقای آن به سطوح بالاتر هستید، کمک گرفتن از یک مشاور کسب و کار همیشه میتواند موثر واقع شود و مزایایی را به همراه داشته باشد. یکی از مهمترین مزایایی که همکاری با مشاور کسب و کار به شما ارائه میدهد، شناسایی نقاط ضعف و فرصتهایی است که میتوانند آینده روشنی را برای سازمانتان رقم بزنند.
آنها میتوانند ارزیابی دقیق و کلی از سازمان شما داشته باشند و در زمینه بهبود عملکرد جوانب مختلف آن، به شما راهنماییهای لازم را منتقل کنند. یک مشاور کسب و کار به شما کمک میکند تا چالشهای موجود در تجارتتان را پیش از اینکه به مشکلاتی بزرگ تبدیل شوند، برطرف نمائید. همچنین، آنها دیدگاههای تازهای را برای شما ایجاد میکنند که سبب میشوند بتوانید فرصتهای جدید پیش رویتان را، بهتر دریابید.
مشاورین کسب و کار، دانش و تجربه انبوهی را در طول مسیر حرفهای خود کسب کردهاند که باعث میشود از بینش و ایدههای بسیار متفاوتی برخوردار باشند. آنها گاها ایده کسب و کار متفاوتی را ارائه میدهند که به ذهن صاحبین کسب و کار حتی خطور هم نکرده باشد! در نتیجه، شما میتوانید خارج از هر چارچوب سنتی فکر کنید و راه حلهای خلاقانهای را برای مشکلات خود ارائه دهید.
در نهایت، هدف از مشاوره کسب و کار کمک به رشد تجارت شما است. آنها میتوانند برای توسعه و اجرای یک طرح تجاری استراتژیک با شما همکاری داشته باشند و در حین تلاش برای دستیابی به اهداف سازمانی شما، پشتیبانی مستمر و لازم را ارائه دهند. فرقی نمیکند که شما به دنبال گسترش کسب و کار خود هستید، قصد دارید تا یک بازار هدف جدید را بیابید یا میخواهید ثمره کسب و کار خود را به بهترین نتیجه ممکن تبدیل کنید، یک مشاور کسب و کار در هر صورت میتواند برای تجارت شما مفید باشد.
انواع خدمات مشاوره کسب و کار
خدمات حوزه مشاوره بیزینس، دارای انواع مختلفی هستند که هرکدام برای پاسخگویی به نیازها و چالشهای منحصر به فرد سازمانها طراحی شدهاند. هر یک از این دستهبندیها، برای یکی از جنبههای کسب و کار مناسب هستند. در ادامه به بررسی انواع خدمات مشاوره کسب و کار پرداختهایم تا شما نیز بتوانید با آگاهی بیشتری آنها را به کار بگیرید.
مشاوره مدیریت
هدف خدمات مشاوره مدیریت، کمک به کسب و کارها برای بهبود عملکرد و کارایی آنها است. این راهنماییها میتوانند شامل طیف گستردهای از استراتژیهای تجاری جدید، بهینهسازی عملیات، بهبود تلاشهای بازاریابی، فروش و افزایش سهولت فرآیندها باشند. مشاوران فعال در زمینه مدیریت، میتوانند دیدگاههای تازهای را به هیئت مدیره هر سازمان ارائه دهند و تجربه و دانش فراوان خود را در راستای پیشرفت شیوه مدیریتی برای آنها بکار گیرند.
مشاوره امور مالی
خدمات طراحی شده در این زمینه، به هدف بهبود شرکتها در امور مالی و اقتصادی ایجاد شدهاند. یک مشاور کسب و کار مالی، فعالیتهایی از جمله؛ توسعه استراتژیهای مالی، مدیریت جریان نقدی، کاهش هزینهها و افزایش سودآوری را اجرا میکند. اگر زمانی به چالشهای مالی پیچیده در کسب و کار خود برخورد کردید، مشاور تجاری متخصص در امور اقتصادی، میتواند این مسیر را برای شما هموار کند.
ارائه مشاوره درباره منابع انسانی
خدمات مشاوره حوزه Human Resources یا منابع انسانی، طراحی شده است تا به کسب و کارها در مدیریت موثر نیروها کمک کند. زیرشاخههای قابل ارائه در مشاوره حوزه منابع انسانی، شامل؛ توسعه و اجرای سیاستها و رویههای پرسنل، مدیریت روابط کارکنان و بهبود عملکرد آنان میباشند. نتیجه به کارگیری مشاوره منابع انسانی، جذب و حفظ استعدادهای برتر و متخصص خواهد بود.
متخصص بازاریابی و فروش
فعالیتهایی که به صورت معمول در این حوزه مشاوره انجام میشوند، شامل؛ طراحی و اجرای استراتژیهای بازاریابی، بهبود تعاملات با مشتریان و در نهایت افزایش فروش میباشند. اگر فکر میکنید که در زمینه بازاریابی و مارکتینگ برای شرکت خود نیاز به راهنماییهای یک فرد متخصص دارید، این نوع از مشاوره کسب و کار را به شما پیشنهاد میدهیم.
مشاوره کسب و کار فناوری اطلاعات
قصد دارید تا عملیات فناوریمحور را در تجارت خود بهبود دهید؟ مشاوران فناوری اطلاعات، میتوانند مشورت و راهنماییهای تخصصیای را در این طیف گسترده به شما ارائه کنند. در نهایت، اگر تمایل دارید تا عملکرد بهتری را در رابطه با استفاده از تکنولوژیهای مختلف تجربه کنید، به این دسته از مشاوران کسب و کار مراجعه نمائید.
نتیجهگیری
برخورداری از یک یا چند مشاور کسب و کار، میتواند جزو امتیازاتی باشد که هر تجارت قادر به بهرهگیری از آن است. مشاورین کسب و کار افرادی متخصص هستند که نقاط ضعف و فرصتهای تازه برای پیشرفت کسب و کار شما را شناسایی میکنند. به صورت کلی، یک مشاور کسب و کار میتواند مزایای متعددی را به همراه داشته باشد. اگر شما نیز قصد دارید تا به چشمانداز تجاری خود دستیابی پیدا کنید، بهتر است همین امروز یک مشاور تجاری حرفهای را استخدام نمائید! تفاوتی ندارد که به دنبال ارتقای تجارت کنونی خود هستید یا قرار است یک کسب و کار تازه را راهاندازی کنید؛ مشاور بیزینس حرفهای و متخصص به شما کمک میکند تا به شکل بهتری از منابع در دسترس خود استفاده نمائید و دیدگاههای جدیدی را نسبت به هر جنبه از کسب و کارتان داشته باشید.